Poppenatelier Fioen

 

poppen vol liefs...

 

Ik ben Fien Ongenae en geniet van het maken van de prachtige Waldorf poppen.

17 jaar geleden startte ik met het maken van een pop voor mijn dochter Oona en later ook voor mijn zoon Wodan. Na een tijd groeide dit uit tot een passie die steeds groter en groter werd.

 

Poppen maken is een ambacht vol van mooie, eerlijke, zuivere en natuurlijke materialen.

Een stiel die heel veel vaardigheden combineert. Van het wikkelen van het pluisje wol tot het stikken van de kleertjes. Een passie die ik graag wil delen, doorgeven en niet verloren wil laten gaan. 

 

Toen ik zeven was leerde ik van mijn mémé Marcella breien aan de keukentafel. Ook mijn mama Greet en mémé Diana waren altijd wel aan het naaien, breien, haken, kantklossen, quilten... De draden en wolletjes waren dus steeds en overal aanwezig. 

 

Na de opleidingen mode en kleding, vrije grafiek en leraar lager onderwijs, was ik eerst 9 jaar klasleerkracht in de Montessorischool en daarna nog 8 jaar handwerkjuf in de Steinerschool in Gent. Vandaag staat het lesgeven op school even op pauze en smijt ik me helemaal in het poppenmaken en het geven van workshops.

 

Ik blijf me vervolmaken en laat me inspireren door middel van cursussen en bijeenkomsten bij poppenmaaksters in binnen- en buitenland.

 

Enkele vriendinnen en mama's van school wilden graag ook een pop maken voor hun kind. Zij kwamen aankloppen om dit samen te doen. Hieruit zijn mijn workshops poppenmaken gegroeid.

Het voelt goed dat ik niet alleen ben in de zoektocht naar handwerken waarbij je met mooie, pure, waardevolle materialen aan de slag gaat. En dat je je liefde zo kan doorgeven aan je kind. Elke pop is gemaakt van pure wol, pure materialen en pure liefde.

 

Je kan je laten verleiden door reeds afgewerkte poppen, maar op vraag kan ik er eentje helemaal naar wens maken. Hiervoor kan je steeds contact opnemen of eens langskomen op een beurs.

 

Naast het poppenmaken, naai ik ook krijtjeszakken en potloodrollen. Rollen die de typische en prachtige  tekenmaterialen van de Steinerschool - Vrije School opbergen. Of een verzameling van werkspulletjes geordend bijeen kunnen houden.

 

Ik hoop dat je ook het warme gevoel mag ervaren dat bij deze poppen  komt kijken.

Misschien bij het maken of  het koesteren of het cadeau geven van deze bijzondere poppen.

 

Veel liefs, Fien 

 

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren